fbpx

Nybyggeri

Dansk håndværk Garanti

At bygge nyt hus er en stor investering så hvorfor ikke komme sikkert i mål? 

Vi har igennem tiden opført mange huse, i både fag-, hoved- og totalentreprise. Der er mange store beslutninger der skal tages når man bygger nyt, og vi hjælper dig i mål fra start til slut.
Læs mere længere nede på siden og kom godt igang

Når du beslutter at bygge et nyt hus…

er der mange ting som du grundigt bør overveje og undersøge.
Vi vil herunder guide dig igennem nogen af de mange faldgrupper samt give gode råd til hvordan du skaber det bedste udgangspunkt for netop dit nybyggeri og drømmehus.

Hvor skal vi bo?

Det første skridt er, at finde den rigtige by eller område i byen.
Områder i byen kan være mere eller mindre aktraktive som om mange år kan gøre det svært eller nemmere at sælge din bolig hvis det engang bliver aktuelt.
I gennemsnit bor en boligejer i Danmark, 21år i samme bolig. I København er gennemsnittet 14 år, hvorimod det i Vestjylland er 28år under samme tag jfr. Videncenteret Bolius.
Du bør derfor grundigt bruge tid på at finde det helt rigtige område hvor I du kan se dig selv og din familie i mange år.

Når grunden er fundet…

bør du dykke ned i detaljen, og undersøge forholdende grundigt.
Hvis du har fundet en grund som er en del af en nyudstykning, er der oftest ikke så mange “lig” i lasten, men rådfør dig altid med en rådgiver inden du skriver under, da der godt kan være kristiske forhold som man ikke umildbart kan se.
En af de store uforudsete omkostninger mange bliver overrasket over, er jordbundsforholdene. Det kan vise sig, at der er gammelt byggeaffald på grunden, eller at der skal etableres en meget stor sandpude før byggeriet er gået igang.

Har man ikke stillet et forbehold imod jordbundsforholedne i kontrakten er der kun dig til at betale.

Hvor finder du de rigtige oplysninger?

En professionel og uvildig rådgiver kan hjælpe dig med at indhente de nødvendige oplysninger på grunden. Dog kan du selv blive klogere ved at købe en ejendomsdatarapport som samler en række oplysninger, som skal bruges ved ejendomshandel. Bl.a. indgår oplysninger fra kommuner, Skat og regioner samt fx tilstandsrapport, energimærke og jordforureningsattester m.v.

Ofte kan det være en god ide at bede sælger om en geotekniskrapport som giver et billede af de aktuelle jordbundsforhold på grunden

Rapporten kan købes på boligejer.dk

Køb enjendomsdatarapport her

Statistik herunder fra Boligsiden.dk

Solgte byggegrunde i 2020

gns. pris for en byggegrund i midt jylland

Solgte byggegrunde i 1 halvår 2021

Når grunden er købt…

er det næste spørgsmål, hvem skal bygge dit drømmehus?
Hvis du blot ønsker en “hylde/katalog vare” er typehusfirmaerne den billigste løsning.  Her har typehusfirmaerne allerede lavet tegninger og ingeniørberegninger én gang før og de primærer bygningsdele er ligeledes forudbestemte. Hvis du ønsker at ændre i tegninger, materialer eller måske tilkøbe et ovenlysvindue, så begynder tingene at blive dyre, da det er her typehusfirmerne tjener rigtig gode penge. Ufordusete Jordbundsforhold kan i dette eksembel ende med at blive dobbelt så dyrt som hvis du selv stod for byggemodningen. 
Generelt er der ikke stor fleksibilitet når man bygger med et typehusfirma.

Ønsker du stor fleksibilitet og medindflydelse?

Så bør du droppe tyehusfirmaerne, og i stedet finde en pålidelig håndværker som kan bygge det for dig. Det koster typisk 15% mere at bygge med et byggefirma men du får samtidig fleksibilitet og et mere skrædersyet hus som opfylder dine drømme.
Ved Sandegaard & Andersen bygger vi huse med kunden og ikke for kunden, og vi tilbyder en byggeproces hvor vi har dig i hånden fra start til slut.  Du har altid adgang til byggepladsen og huset under opførelsen så du kan følge med undervejs. Mange typehusfirmaer låser huset af under opførelsen så kunderne ikke kan følge med i processen og derfor først ser huset ved aflevering. Det er hovedrystede og skaber ikke ligefrem tillid til det firma som bygger huset, set med kundens øjne.

Læs mere om hvad Sandegaard & Andersen kan tilbyde dig og find den model der passer bedst

Fra start til slut

Når vi indleder et nyt samarbejde med vores kunder, bruger vi tid på at afklarer dine behov og ønsker, og sammen vælger vi den entreprisemodel der passer bedst til netop dit projekt.

Vi gennemgår de faldgrupper og detaljer som vi; af erfaring ved, at man som uerfaren bygherre ikke umildbart tænker over.

Oftest kan de små ting have stor indvirkning på øknomien, og vores fornemmeste opgave er, at sikre at du får absolut mest for dine penge og i den ønskede kvalitet.   

Når man bygger et nyt hus, så er det oftest den største invistering; vi som private, begiver os ud i. Derfor er det vigtigt at man som bygherre, finder den rigtige samarbejspartner men også sætter sig ind i detaljerne vedr. sit nye drømmehus. 

Til højre kan du se et par ting som bør overveje uanset hvem du får til at bygge dit nye hus.

Byggesagkyndig

Selvom at vi hos Sandegaard & Andersen har egen bygningskonstruktør og tegnestue, så samarbejder vi jævnligt med bygherres uvildige byggesagkyndige og deltager aktivt i en sund dialog på byggepladsen. Det giver ro i maven hos kunden og højner kvaliteten af det udførte arbejde.

Det med småt

Sæt dig ind i hvilke tolerencer der er gældende i dansk byggeri, så du ved hvad du kan forvente ved afleveringen. F.eks.  kan kan du som kunde have en ide om hvor store fugerne mellem dine klinker skal være, men hvis ikke det har været aftalt på forhånd kan der opstå misforståelser.

Medindflydelse er lig med ansvar

Hvis du som kunde ønsker selv at stå for noget af arbejdet, så skal du huske at du ligeledes påtager dig et ansvar, som kan strække sig udover det arbejde du evt. selv vil udfører. Det kan f.eks. være at du selv vil stå for inventaret i huset men at leverancen bliver forsinket og derved forsinker resten af projektet.

Stil gerne kritiske spørgsmål

Husk at det er helt ok at spørge ind til tidligere projekter eller spørger ind til hvordan det pågældende firma ville håndtere en tænkt problematik. Det er altid godt givet ud, at undersøge hvordan tidligere kunders oplevelser har været, og spørg evt. ind til de anmeldelser som ikke har været topkarakter. der er altid 2 sider af samme sag.

Hvad siger kunderne om Sandegaard og Andersen?

Vi fik hen over sommeren lavet anneks og træterasse. Har kun rosende ord til firmaets topproffesionelle og servicemindede arbejde – før, under og efter processen. At de så samtidig er super behagelige at omgåes og er et kæmpe plus! Kan til enhver tid anbefale firmaet!

Kristian Meldgaard

Fredericia

Vi har med beundring fulgt en forvandlingsproces hvor vores gamle hus har fået nyt tag med kviste, nye vinduer og døre samt nye træ-trapper og terrasse. Der er fundet perfekte løsninger, som alle blev udført professionelt og helt efter planen. Vi oplevede et team der i høj grad formåede at samarbejde og løse alle opgaverne med godt humør og sans for detaljerne. Vi er på alle måder tilfredse og taknemmelige og vil til enhver tid kunne anbefale Sandegaard og Andersen Aps 🙂

Michael S.

Gentofte

Vi fik en ny udestue, som vi havde bestemt, meget grundigt forarbejde og villig til at komme med foreslag, 100% i orden arbejde, både forarbejde, udførelse og efter arbejdet, der var altid ryddet 100% op, virkelig en god oplevelse

Thyge Larsen

Ikast

Kontakt os allerede idag!

Og hør hvordan vi kan hjælpe dig sikkert igennem dit nybyggeri.

Kontakts os her

Tlf.: 29808415
Mail: kontakt@tomrersa.dk

Se vores andre projekter