fbpx

Vinduesudskiftning

Dansk håndværk Garanti

Trænger du til udskiftning af vinduer, kan vi hos Sandegaard og Andersen hjælpe dig med dette. Trækker det ind med kold luft eller er du træt af en høj varmeregning, kan en løsning være at skifte vinduer. Det kan virke som et stort og økonomisk projekt, men ved udskiftning af vinduer kan du få håndværkerfradrag.

Hvor mange lag glas skal der være?

I 2021 er der kommet nye regler ved udskiftning af vinduer, hvor der skal monteres 3-lags glas, dog med få undtagelser. Et traditionel 2-lags glas består af et lag glas, et mellemstykke og endnu et lag glas. Opbygningen ved et 3-lags glas egentlig er det samme, men med et ekstra lag af glas. Forskellen mellem de to, udover antallet af glas er, at 3-lags vinduer har en bedre isoleringsevne, også kaldet U-værdi.

Det kan være svært at holde styr på reglerne for vinduesudskiftning, så send os endelig en mail med hvilke typer du skal have skiftet. Så kan vi sammen finde løsningen til jer. 

Send en mail

Hvilket materiale bør man vælge?

Dine nye vinduers udseende kan ændre hele husets generelle udtryk, derfor bør du overveje grundigt hvilke materiale du vælger når du påbegynder vinduesudskiftning. Vinduer af træ kræver mere vedligeholdelse, da de oftere skal males eller olieres så levetiden forlænges. Ønsker du nye vinduer der er kræver så lidt som mulig vedligeholdelse, bør du overveje en kombination af træ, komposit og aluminium. Det betyder, at der er træ indvendig, hvorefter der er en kompositkerne, hvori aluminiumsdelen er montere.

Er du i tvivl om hvilke materialer der passer bedst til dit hus, så ring endelig til os – så kan vi tage en uforpligtende snak.

Ring til os

Hvor lang tid tager det at skifte vinduer?

Det afhænger naturligvis af huset, hvor lang tid det tager at skifte vinduer. Takket være Sandegaard og Andersens store erfaring med vinduesudskiftning, kan vi typisk klare udskiftning af vinduer på et helt hus på 2-3 dage.

Send os gerne en mail med hvor mange vinduer det drejer sig om i dit hus. Så hjælper vi dig med hvor lang tid det vil tage. 

Send en mail

Hvor meget kan jeg få i håndværkerfradrag?

I 2021 ligger beløbet pr. person på op 25.000,- i håndværkerfradrag. Det betyder, at hver person (over 18 år) i husstanden kan få helt op til 25.000,-. Fradragets skatteværdi er ca. 26 %, hvilket betyder, at hvis dit håndværkerfradrag er på 10.000,- så sparer du 2.600,-.

Mere om håndværkerfradrag

Regler for vinduesudskiftning

Det er ikke længere er lovligt at montere og installere nye vinduer med kun 2 lags glas, det skyldes et skærpet energikrav til vinduer og yderdøre. Derfor kan du nu kun vælge vinduer, der svarer til energiklasse A.
Der er få undtagelser omkring udskiftning af nye vinduer. Heriblandt er fredede og bevaringsværdige huse, sommerhuse og lignende ikke underlagt det nye krav. Ligeledes må du også stadig gerne skifte ruderne i dine eksisterende vinduer. Dog giver det en ringere energiløsning, der nogenlunde svarer til energiklasse D.

De skærpede energikrav gælder også for glasydervægge, ovenlysvinduer og glastage.

Overholder du ikke kravene efter skæringsdatoen (01/02/2021) bliver monteringen ulovlig. Er din byggetilladelse blevet udstedt før årsskiftet, kan du dog stadig skifte vinduer og yderdøre efter de gamle regler.

Redningsåbninger

Når der skal udskiftes vinduer, skal du sikre dig at redningsåbninger udformes på en bestemt måde. De skal let og uhindret kunne betjenes og fastholdes i åben stilling, således der er fri passage både inde- og udefra. Dertil skal de kunne åbnes indefra uden nøgle eller andet særligt værktøj.

Redningsåbninger skal formes således; fri højde på mindst 0,6 m og fri bredde på mindst 0,5 m samt summen af de to er mindst 1,5 m. Højden fra gulv til underkant må ikke være højere end 1,2 m. Alternativt kan der laves et trin eller lignende så redningsåbningen kan nås indefra.

Tømrerfirmaet Sandegaard & Andersen har stor erfaring med vindues udskiftninger, og typisk skifter vi vinduer i et helt hus på 2-3 dage. Vidste du at vi ikke kun monterer vinduer i de omkringliggende byer ved Herning, såsom Holstebro, Silkeborg, videbæk, brande og Ikast. Vi monterer vinduer i hele Midtjylland til samme skarpe pris.

Kontakt os allerede i dag og få et uforpligtende tilbud. 

Hos Tømrerfirmaet Sandegaard og Andersen kan vi meget mere bare udskifte dine vinduer. Vi er din tømrer i Herning, Holstebro, Silkeborg og omegn. Her klarer vi flere typer af tømrerarbejde, så du får den bedste oplevelse hver gang.