fbpx

Tagudskiftning

Dansk håndværk Garanti

Hvis dit tag er utæt eller dine spær med plamager af fugt eller skimmelsvamp, kan det være du trænger til en tagudskiftning. Hele 25-40 % af husets varmetab sker gennem loft-/tagkonstruktionen. Mange huse er i dag kun isoleret med 100 mm., og det er sjældent af dampspærren er tæt – hvis den overhovedet er eksisterende. Hvis spærene er angrebet af fugt eller skimmelsvamp, kan det tyde på at ventilationen i loftrummet ikke er tilstrækkelig. En manglende eller utilstrækkelig ventilation i taget kan over længere tid forårsage en stor skade, der i sidste ende kan blive en stor omkostning.

Hvilket undertag skal du vælge til udskiftning af tag?

Valg af undertag er vigtigt og afhænger i stor grad af tagkonstruktionen i dit hus. Et diffusionsåbent undertag kan ofte fungere godt, men bruger man derimod et diffusionstæt undertag i en konstruktion, hvor den nødvendige ventilation ikke kan etableres, kan det give udfordringer.

Vi kan give dig rådgivning til undertag ved din tagudskiftning. Send os endelig i en mail med hvilken type tag du skal have, så kan vi sammen finde den bedste løsning til undertag.

Send en mail

Hvilke krav skal du overholde ved tagudskiftning?

Som hovedregel skal der altid laves en efterisolering hvis du ændrer eller udskifter tag, loft og ind- og udvendige beklædninger. Således kravene i bygningsreglementet overholdes.

Der kan være visse tilfælde hvor konstruktionen giver begrænsninger i forhold til overholdelse af krav. I disse tilfælde skal der isoleres så meget som muligt – i andre tilfælde skal man “kun” efterisolere/energioptimere, hvis det er rentabelt.

Vi kan hjælpe dig med hvilke krav der er ved tagudskiftning. Giv os endelig et kald, så kan vi tage en uforpligtende snak.

Ring til os

Hvilken isoleringstype er bedst?

Til tagisolering bruges der ofte mineraluld, som fås i flere klasser, hvor lambda-værdien er forskellig. Jo lavere lambda-værdi, jo bedre isolering. Ved efterisolering kan der bruges batts, der er plader af isolering. Et andet alternativ til isolering ved tagudskiftning kan være papir eller granulat, der blæses ind i loftrummet.

Vi kan hjælpe dig med hvilken tagisolering der passer bedst til jeres udskiftning af tag. Skriv en mail, så kan vi finde den isoleringstype der passer bedst til jeres projekt.

Send en mail

Mulighed for 10 års produkt- og totalgaranti

Vi vil gerne, at vores kunder får den bedste oplevelse med os. Det gør vi blandt andet ved at være en del af Dansk Håndværk Garanti. Det betyder, at hvis det uventede skulle ske; at vi lukker, så er du fortsat forsikret. Således kan du få undertag eller dampspærre skiftet kvit og frit af vores leverandør.

Denne service opnår vi ved grundigt at dokumentere det udførte arbejde, som skal godkendes af vores leverandør inden garantien udstedes. Garantien følger med matriklen, så selv hvis du flytter fra huset, er det blot en ekstra bonus til den potentielle køber.

Mere om Dansk Håndværk Garanti

Kan man få håndværkerfradrag for tagudskiftning?

Håndværkerfradraget er sat op i 2021, hvor du nu kan få op til 25.000,- pr. person over 18 år i husstanden. Førhen lå fradraget på 12.500,-. Skatteværdien på håndværkerfradraget er ca. 26 %.

Se vores eksempel på en årlig besparelse eller læs mere om håndværkerfradraget her.

Mere om håndværkerfradrag

Eksempel for årlig besparelse

Der er altså penge at spare ved at energioptimere din tagkonstruktion, og ved at sikre et lavere varmetab sparer du ikke alene penge, du bidrager på samme tid til at begrænse Co2 udledningen.

Hos Tømrerfirmaet Sandegaard og Andersen har vi stor erfaring med tagudskiftning. Vi sikrer, at dit tag bliver som du ønsker det samt med korrekt undertag, så du er sikret den bedste tagisolering. Vi er ikke bare dine professionelle tømrer i Herning, men i hele Midtjylland. Vi klarer flere former for tømrerarbejde, så du kan få klaret det hele på én gang. 

Se vores andre projekter